promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pénteki időjárásnál csak a hétvégi lesz furcsább, nem lesz egyszerű követni a tempót
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A május vége érdekesen alakul.

Holnapi és hétvégi időjárásunk elbűvölő képe vegyíti a napfény és az eső varázsát, a felhők játékos táncát az égen.

A Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában sűrűsödik a felhőképződés, melyből számos helyen záporok és felhőszakadással kísért zivatarok alakulnak ki. Az éj leple alatt ezek a zivatarok összeállhatnak egy nagyobb csapadéktömbbé, míg másutt csökken a felhőzet és a záporok száma. A levegő helyenként párássá válik, foltokban köd képződhet, különösen északkeleten, ahol akár rétegfelhőzet is megjelenhet. A szél többnyire gyenge marad, csak a zivatarok környezetében erősödhet meg.

A hőmérséklet kora reggel 9 és 16 fok között alakul, ami kellemes, hűvös éjszakáról tanúskodik. Ahogy a felhőzet zártabbá válik, az összefüggő csapadékzóna észak, északkelet felé húzódik tovább. Mögötte újra megelevenednek a gomolyfelhők, és újabb hullámokban érkezhetnek a záporok, zivatarok, melyek északkeleten heves formában is megjelenhetnek.

Ennek ellenére legalább néhány órára szinte mindenhol kisüt a nap, megajándékozva minket a napsugarak melegével. A szél csak a záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg, viharossá válhat. A nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között várható, bár a tartósan csapadékos vidékeken ennél hűvösebb is lehet.

A hétvégén sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, azonban szórványosan záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is valószínű. Hajnalban párás levegő, ködfoltok jelenhetnek meg, míg a délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környékén pedig átmenetileg viharossá fokozódhat. A hajnali hőmérséklet 9 és 15 fok között, míg délután 22 és 29 fok között alakul.

Összességében egy változatos, szeszélyes időjárás vár ránk, amely egyaránt kínál napfényes perceket és záporokkal tarkított órákat. Legyen szó pihenésről vagy kalandról, az ég változatos arca mindig új élményeket tartogat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás