promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfékezhetetlenül száguld felénk a kettősfront, ami a hajnali fagyokat is visszahozza
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hírt közöltek a meteorológusok, visszatérnek a hajnali fagyok.

Továbbra is megfékezhetetlenül száguld felénk az a kettősfront, ami pénteken fogja elérni hazánkat, és amely szombaton is felettünk tartózkodik majd. Ez a kettősfront ugyan nem lesz jelentős hatással az időjárásunkra, de szórványosak okozhat majd többfelé csapadékot a hétvége folyamán, ugyanakkor a jövő hét elejéig ismét növekszik a fagyhajlam; visszatérnek a hajnali fagyok.

A meteorológusok most egyetlen egy vármegyére adtak ki riasztást, mégpedig Győr-Moson-Sopron vármegyére, ugyanis elsősorban arrafelé nyílhat némi esély zivatarok kialakulására. A záporos gócok környezetében jégdara és apró szemű jég is előfordulhat.

(Fotó: OMSZ)

Most pedig nézzük meg kicsit részletesebben, hogyan alakul a következő három nap időjárása.

Pénteken napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton esetleg zivatar is lehet. A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk, erős, záporok, zivatarok környékén esetleg viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra főleg keleten, délkeleten számíthatunk. Elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar, a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Az északira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között várható.

Vasárnap jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, nagyobb eséllyel a középső és a déli országrészben. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Hajnalban -2, +7, délután a Dunántúlon 8, 13, máshol 13, 18 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás