promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bejelentették a meteorológusok: vasárnap jön a gyökeres változás az időjárásban
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok közölték, milyen változás fog következni vasárnap.

Pénteken és szombaton még frontok érik el hazánkat, aztán nagy változás áll be az időjárásban. A változékony időt száraz váltja fel, egy erős melegedés fog következni, aminek következtében vasárnaptól többfelé mérhetünk már 25 fok, vagy azt meghaladó hőmérsékletet.

A következő hetet aztán ilyen száraz, kellemesen meleg idő fogja végig kísérni, de most nézzük meg részletesen, hogy hogyan alakul a hétvégi időjárás.

Pénteken döntően fátyolfelhős időre számíthatunk, amely átmenetileg jobban megvastagodhat, így időszakosan szűrheti, akár zavarhatja is a napsütést. Csapadéknak kicsi az esélye, legfeljebb a keleti tájakon fordulhat elő elvétve gyenge csapadék. A nyugatias szél élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton változó vastagságú felhőzetre számíthatunk, hazánk nagy részén többórás napsütéssel. Északkeleten néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél több helyütt megélénkül. Hajnalban 7, 12, délután 20, 26 fok valószínű.

Vasárnap napos idő várható kevés fátyolfelhővel, illetve lapos gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeleti, keleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 7 és 15, a maximum 22 és 27 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás