promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már robog felénk a változás, a meteorológusok most árulták el, minden amit a hosszú hétvége időjárásáról tudni kell - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásra kell készülni a hosszú hétvégére, a húsvéti nyuszi nem csak tojásokat rejt el a kertben?

Csütörtökön a Dunántúlon először napos idő lesz, de később egy frontális felhő- és csapadékrendszer érkezik, ami délelőtt elhagyja az északkeleti területeket is, így ott a felhőzet csökken. Azonban délutánra délnyugat felől erős felhőzet növekszik, ami csapadékot hoz magával. Napközben kezdetben kevés, de estétől több helyen lesz eső, zápor, sőt esetleg zivatar is előfordulhat, főként az ország északi részén. Az ország egész területén erős délnyugati szél várható, viharos lökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között lesz, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb. Késő este a hőmérséklet 9 és 15 fok közé csökken.

Az éjszaka első felében közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd viszonylag gyorsan felszakadozik a felhőzet, és hajnalra széles körben derült ég várható. Az északi területeken keletkező záporok délkelet felé mozognak, de ezek száma csökkenni fog. Egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél eleinte erős, viharos lesz, de hajnalra gyengül. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete 2 és 10 fok között lesz.

Nagypénteken napközben fátyol- és gomolyfelhők mellett napos időre számíthatunk, jelentős csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél több helyen erős lesz, a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet maximuma 18 és 24 fok között alakul, északkeleten alacsonyabb, délen magasabb értékekkel.

Szombaton napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A déli szél sokfelé élénk lesz, a Dunántúl északnyugati részén erős lökésekkel. A hajnali hőmérséklet 6 és 14 fok között lesz, míg délutánra 22 és 26 fok között melegszik fel a levegő. 

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb időre kisüt a nap, csapadék nélkül. A déli szél sok helyen megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban 6 és 13 fok közötti hőmérséklet várható, míg délutánra 22 és 26 fok között alakul a maximum.

Húsvét hétfőn többnyire napos idő lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel, azonban a nap második felében egy hidegfront érkezik nyugat felől, ami vastagabb felhőzetet és csapadékot hoz magával. Sok helyen megerősödik a déli, délnyugati szél, a Nyugat-Dunántúlon akár viharos lökések is előfordulhatnak. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete 6 és 13 fok között lesz, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, nyugaton várhatóan hűvösebb idő lesz.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás