promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki kell élvezni a jó időt, mert pár nap múlva már vissza is térnek a reggeli fagyok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meddig marad a jó idő? Részletes időjárás-jelentésünkből kiderül.

Csütörtökön a felhőzet fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, de határozottan csak késő délutántól kezdve csökken a felhőtakaró. Elszórtan, főként az ország keleti és délkeleti részein, előfordulhat kis mennyiségű eső, zápor. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben estig több helyen élénk széllökésekkel kísérhető. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható, de az északkeleti tájakon néhány fokkal hűvösebb lehet az idő.

[[c1]]

Szombaton reggel a kevésbé felhős területeken pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, amelyek később feloszlanak. Változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, majd délután és este fokozatosan erős felhőzet borítja az eget, északnyugat felől szórványos esővel, záporokkal. A déli és délnyugati szél sok helyen élénk lesz, néhol erős széllökésekkel. Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A hajnali 1, 8 fokról délutánra 16 és 21 fok között emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé vonul. Mögötte több helyen erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Emellett általában hosszabb-rövidebb napsütésre számíthatunk. Délelőttig a Dunától keletre még eső előfordulhat, a front mögött pedig szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar sem kizárt. Az északnyugati és nyugati szelet sokfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett területeken ennél hidegebb is lehet. A csúcsérték pedig 9 és 15 fok között alakul.

Hétfő hajnalban viszont arra kell számítani, hogy visszatérnek a reggeli fagyok.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

[[idojaras-elorejelzes-jelentes-pentek-szombat-vasarnap-hidegfront]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás