promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ideje lekapcsolni a fűtést, 23 fokos meleg érkezik hazánkba
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kell már sokáig fűteni, nemsokára finom meleg időnk lesz.

Kettős front szállja meg hazánkat, ezáltal elszórtan számíthatunk némi csapadékra, viszont a fagy esélye jelentősen csökken - úgy néz ki, hogy most már nem fognak visszatérni a hajnali fagyok, de azért kopogjuk le, mert áprilisban még lehetnek kellemetlen meglepetések.

A hosszútávú időjárás-előrejelzés szerint a hétvégén egy hidegfront is érkezik térségünkbe, ami miatt pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de az OMSZ szerint a húsvéti hosszú hétvégén már olyan kellemes időnk lesz, hogy 22-23 fokot is mérhetünk. Ez persze még jócskán változhat addig, de bízzunk benne, hogy a húsvét tényleg szép, napos, kellemesen meleg időjárásban fog telni.

A hét további részére eddig nem adtak ki semmiféle riasztást, tehát a kettős front sem fog olyan felfordulást okozni. Csütörtök éjszaka nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, így az éjszaka második felében a keleti országrész felett is fokozatosan befelhősödik az ég. Elszórtan valószínű kisebb eső, zápor. A Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél és helyenként megélénkül, míg a Dunától keletre gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható, de főleg a Tiszántúlon még lehet talajmenti, sőt néhol gyenge légköri fagy is.

Pénteken szakadozott és egyre inkább gomolyosodó felhőzet lesz felettünk, az északkeleti tájakon valószínű a legkevesebb napsütés, majd késő délutántól jelentősen csökken a felhőtakaró. Elszórtan - nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén - valószínű kis mennyiségű eső, zápor. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás