promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény fagyveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok, súlyos mínuszok tehetik tönkre a szépen virágzó gyümölcsfákat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fagyveszély Magyarországon: visszatérnek a kemény mínuszok.

Túlságosan korán örültünk a jó időnek, a korai enyhe időjárásnak most meglesz a böjtje, ugyanis fagyveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok. A hét közepén átmenetileg jelentősen, 6-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet, visszatérnek a kemény mínuszok, az ország nagy részében csütörtökön, pénteken, és szombaton hajnalban is fagyra kell számítani.

Aztán a hét végén egy ciklon visszahozza az enyhe időt, ugyanakkor csapadékossá is fordul, jelentős esőmennyiség hullhat le a jövő hét elején. A szél is többfelé megélénkül, illetve erős lesz, szóval elég változékony időjárásunk lesz, ami biztos nem fog jót tenni a virágzó gyümölcsfáknak.

Az OMSZ számos vármegyére adott ki riasztást, ami szerda éjfélig van érvényben; ugyanis kedd délután, kora esti órákban egy kb. délnyugat-északkeleti sávban, valamint délkeleten a záporok környezetében zivatarok alakulhatnak ki. Éjjel az ország északkeleti részeit leszámítva foltokban köd képződhet, de szerda napközben a látási viszonyok javulni fognak.

(Fotó: OMSZ)

Az ország időjárás-előrejelzés szerint kedd éjszaka a gomolyfelhők többsége feloszlik, így változóan illetve gyengén felhős időre számíthatunk. A csapadékgócok este zömmel megszűnnek, ezt követően legfeljebb elvétve lehet zápor. Pára- és ködfoltok kialakulhatnak. Az északias szél a Dunántúlon mérséklődik, az északkeleti megyékben megélénkül, amit a Zemplénnél és a Bodrogközben egy-egy erős lökés kísérhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, ennél pár fokkal enyhébb idő a szeles északkeleti vidékeken, hidegebb a fagyzugokban lehet.

Szerdán a pára- és ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, az északkeleti, keleti tájakon több lehet a felhőzet. Helyenként valószínű zápor. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, melyhez helyenként erős lökések társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Hogy mi várható a hét további részében, és pontosan mely területeket érint leginkább a fagyveszély, azt megtudhatjátok az alábbi időjárás-előrejelzésben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás