promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesben áll az újabb ciklon, átlagfeletti hőmérséklettel ér véget az első tavaszi hétvége
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az okklúziós front elvonulása után máris jön egy újabb ciklon.

Az okklúziós front szépen elhagyja majd térségünket, mögötte viszont érkezik egy újabb ciklon, ami egyáltalán nem hoz majd csapadékot. Az OMSZ időjárás-jelentése szerint vasérnap kitart a délies áramlás, de ezzel együtt szárazabb levegő is érkezik fölénk, így újra csökken a csapadékhajlam. A következő napokban átlagfeletti hőmérsékletek lesznek.

A szombatra kiadott riasztás vasárnapra már nem érvényes, azonban a meteorológusok megjegyezték, hogy vasárnapra virradó éjszaka a Dunakanyar tágabb térségében, az Északi-középhegység térségében és a keleti határvidéken helyenként előfordulhat sűrű köd. Napközben fokozatosan mindenütt javulnak a látási viszonyok.

Ami a hét utolsó napjának időjárását illeti, egyáltalán nincs okunk panaszra, hiszen sem eső, sem fagy nem lesz.

Szombat éjszaka főként az Északi-középhegységben tartósan borult maradhat az ég. Másutt nagyobbrészt már szakadozott felhőzet valószínű, de felhősebb körzetek gyakorlatilag bárhol előfordulhatnak. Elszórtan lehet számítani - egyre inkább záporos jellegű - csapadékra, délnyugaton este, késő este zivatar is kialakulhat. Hajnalra várhatóan többfelé párássá, ködössé válik a levegő. A délkeleti, déli szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Vasárnap az ország nagy részén a látási viszonyok javulását követően gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk napsütéssel. Ugyanakkor elsősorban az Északi-középhegység egyes részein tartósabban zárt maradhat a felhőtakaró. A borult, ködös tájakon szitálás, esetleg gyenge eső előfordulhat, másutt nem valószínű csapadék. A déli, délkeleti szelet főnként a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 13 és 20 fok között várható, de a tartósan borult, ködös vidékeken ennél hűvösebb, hidegebb is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás