promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfékezhetetlenül száguld felénk, a meteorológusok közölték, mikor ér ide és mit hoz magával - időjárás jelentés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel az időjárási változás.

Továbbra sem tér vissza a télies idő, mi több az időjárás csak még inkább a tavaszba fordul át, ugyanis a hét közepén komoly változás várható, ami melegedést, ugyanakkor erős, viharos szelet és esőt is hoz magával. A meteorológusok jelentései szerint csütörtökön fog megérkezni az a ciklon, ami erős széllel fog betörni a Kárpát-medencébe, és ami ugyan csapadékot eredményez majd, de jócskán megemeli a nappali hőmérsékletet, illetve továbbra is kiszorítja térségünkből a hajnali fagyokat.

Nagyon úgy tűnik tehát továbbra is, hogy a tél már nem fog visszatérni, bár márciusban még okozhat meglepetéseket az időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre nem adott ki semmiféle riasztást, kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, azonban hozzátették, hogy kora délután északnyugaton, nyugaton egy-egy helyen kis eséllyel megdörrenhet az ég.

A legfrissebb időjárás-jelentés szerint hétfőn északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, ugyanakkor délelőtt keleten, délkeleten még több órás szűrt napsütés is lehet. Az érkező frontális csapadékzónából elszórt jelleggel valószínű gyenge eső, zápor. Késő délután északnyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőtakaró. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten ennél hűvösebb idő valószínű. A déli tájakon és a Fertő térségében lesz a legenyhébb. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás