promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapadéksáv vonul végig, több hullámban hidegfrontok rondítanak bele a februári tavaszba - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hidegfrontok több hullámban fogják elérni Magyarországot.

A februári tavasz kitartóan velünk marad, továbbra sem tűnik úgy, hogy visszatérne még a tél, bár az elmúlt években sokszor láthattuk, hogy a korai enyhe időnek hamar meglett a böjtje - márciusban még okozhat kellemetlen meglepetéseket az időjárás.

Azonban hidegfrontok több hullámban bele fognak rondítani a következő pár napban a februári tavaszba; az első éppen szombaton fog elérni minket, és egy csapadéksávot is hoz majd magával. A második hidegfront pedig hétfőn fog megérkezni, és bár aznap is kell esőre számítani, olyan sok vizet mégsem fog zavarni.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség egészen keddig nem várható, de ez könnyen változhat még.

A szombati időjárás-előrejelzés szerint a reggeli ködfoltok feloszlanak, de északnyugat felől hidegfront érkezik, így a kezdeti fátyolfelhős, napos időt követően vastagszik a felhőzet, a nap folyamán átmenetileg beborul az ég. Északnyugatról délkelet felé többnyire gyenge esőt okozó keskeny csapadéksáv vonul végig, amely mögött délután gyorsan szakadozik, csökken a felhőzet. Kevés helyen megélénkül a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére általában 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hogy mi várható a folytatásban, arról az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése ad tájékoztatást:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás