promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok mindössze két szóval jellemezték a csütörtöki időjárást, ez várható a hét második felében
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok meglepően korán és két szóval jellemezték a csütörtöki időjárást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat általában délután 3 és 4 között szokta közzétenni a legfrissebb időjárás-jelentő videóját, ehhez képest szerdán nagyon korán, már dél után egy kicsivel kirakták a csütörtöki napra vonatkozó előrejelzésüket. Ebben a meteorológusok mindössze két szóval jellemezték a ránk váró időjárást, mégpedig úgy, hogy

szívet melengető.

Az kétségtelen, hogy folytatódik a szokatlanul enyhe időjárás, de hogy mennyire lesz szívet melengető, az majd kiderül. Ugyanis csütörtökön érkezik majd egy melegfront, ami miatt egy kicsit több felhő lesz majd a fejünk felett, de számottevő csapadékra nem kell számítani egyelőre.

Az igazi változás és az eső hétvégén fog majd érkezni, ugyanis akkor ér fölénk a beígért hidegfront, ami néhány fokkal ugyan vissza fogja venni a hőmérsékletet, de nem fog markáns lehűlést okozni. A hosszabbtávú előrejelzések szerint a folytatásban is marad velünk ez az enyhe időjárás, és ha március közepéig előtekintünk, azt láthatjuk, hogy nem fog már visszatérni az igazi tél - hacsak a húsvét hétfőre eső április 1-jei napon nem fog kicsit bolondozni velünk az időjárás.

Na, de ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg, milyen idő lesz a következő 24 órában:

Szerda éjszaka eleinte nagy területen derült lesz az ég, de nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, hajnalra a keleti tájak kivételével befelhősödik az ég. Foltokban pára, köd képződhet. Csapadék nem valószínű, csak nyugaton fordulhat elő a hajnali órákban néhol kisebb eső. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhősebb Dunántúli tájakon -1 és +5, míg keletebbre -4 és +1 fok között várható, de a fagyzugos északkeleti helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Keleten ugyanakkor lehetnek kevésbé felhős körzetek sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű, legfeljebb a Dunántúlon délelőtt néhol fordulhat elő kisebb eső. Országszerte gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 13 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás