promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Masszív ciklon hatalmasodik el hazánk felett, a hidegfront is megállíthatatlanul robog felénk mögötte - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyenesen felénk tart a hidegfront, ami hamarosan eléri hazánkat.

Továbbra is az átlagosnál melegebb, enyhébb időjárásban lesz részünk, Valentin-napon is marad ez a jelenlegi helyzet, ennek oka pedig az a masszív anticiklon, ami felettünk van. Azonban a meteorológusok már látják azt a hidegfrontot, ami egyenesen felénk tart, és ami hétvégén fog majd ideérni.

Bár nem fog drasztikusan visszaesni a hőmérséklet, azért változékonyabb, csapadékosabb időjárást fog majd eredményezni.

Az OMSZ kedden kiadott riasztását szerda éjfélig hosszabbították meg: ennek értelmében a Nyírség, Hajdúság és Bodrogköz egyes részein viharos (~60-65 km/h, néhány helyen esetleg >70 km/h) lökések is kísérhetik. Késő délutántól, estétől ott is veszít erejéből a légáramlás, ezt követően kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden éjszaka a keleti országrészben lévő összeáramlás mentén is megszűnnek a záporok, csökken a felhőzet, és hazánk döntő részén derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Hajnalra foltokban köd képződhet. A szél fokozatosan mérséklődik, reggel már csak a Tiszántúlon lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +3 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet.

Szerdán, Valentin-napon a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, és csapadék sem várható. Az északi, északnyugati szelet a Tiszántúlon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 12 fok között várható.

Alább pedig láthatjátok, mi lesz a hétvégén érkező hidegfronttal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás