promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez már nem hiányzott, 5 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A figyelmeztető előrejelzésben tértek ki rá a meteorológusok.

Az elmúlt időszakban állandóan arról lehet hallani, hogy nap melegrekordok dőlhetnek meg, hogy visszatért a tavasz, olvasni pedig arról olvashatunk, hogy akár 20 fokot is mérhetünk majd Magyarország egyes vidékein, így sokan már azzal számolnak, hogy a hétvégén elmennek kirándulni. Ám érdemes figyelni az időjárás-jelentéseket, hogy mikor jöhet valamiféle fordulat, hiszen mégiscsak tél van, épp ezért tartogathat még rengeteg meglepetést az időjárás az elkövetkező hónapokban.

Mégis mire számíthatunk majd most?

Van, ami változik, és van, ami marad majd. A HungaroMet legfrissebb időjárás-jelentésében arról olvashatunk, hogy jelentősebb csapadék még az előttünk álló egy-két napban nem várható majd, ám egyre szelesebb és felhősebb időjárás jön majd hazánkban. Ám a hétvégén már nedvesebb léghullámok toppannak be a Kárpát-medencébe, miközben Nyugat-Magyarországon egy mediterrán ciklon csapadékzónája okozhat majd esőt, keleten pedig záporesőt.

A HungaroMet pedig figyelmeztető előrejelzést is kiadott, amiben azt olvashatjuk, hogy pénteken délelőttől a Dunántúl nyugati és középső tájain előfordulhatnak időnként viharos (~60-75 km/h) széllökések. És hogy melyik ez az öt vármegye?

Zala vármegye

Veszprém vármegye

Vas vármegye

Somogy vármegye

Győr-Moson-Sopron vármegye

Arról pedig, hogy az ország egyes részeiben, így többek között a ti lakóhelyeteken pontosan milyen idő jöhet majd az elkövetkező napokban, illetve, hogy hány fokot mérhetünk majd, azt megtudhatjátok a HungaroMet YouTube-videós előrejelzéséből:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás