promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bedurvul az időjárás, többnapos riasztást adtak ki számos vármegyére, a meteorológusok mindenkit figyelmeztetnek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok több vármegyére is kiadták a riasztást.

Igazán tavaszias időjárásunk lesz a jövő hét közepéig. A meteorológusok szerint nem kizárt, hogy a hét második felében is kitartson a jó idő, ez azonban attól függ, hogy megérkezik-e az a front, amit péntekre jósolnak. Egyes országrészekben olyan jó idő lesz jövő hét elején, hogy néhol akár 15 fok fölötti csúcshőmérsékletet mérhetünk. Már ma is kifejezetten kellemes idő volt, a Promotions egyik olvasója a Dunántúlról azt írta nekünk, hogy ma újra ki tudták rakni a mosott ruhákat a teraszra száradni, és ő maga is rövidujjúban ment ki a levegőre.

Azonban a meteorológusok a tavaszias idő ellenére is többnapos riasztást adtak ki több vármegyére. A vasárnap éjfélig érvényes riasztás szerint holnap késő délelőttől kora délutánig síkvidéken a Dunántúl északkeleti felében, illetve Pest megyében átmenetileg egy-egy 70 km/h körüli széllökés is előfordulhat. Északnyugaton egy-egy 70 km/h feletti széllökés sem zárható ki.

(Fotó: OMSZ)

Azonban hétfőre még durvább lesz a szélhelyzet, ugyanis aznapra az ország javarésze be van színezve citromsárgával, gyakorlatilag hazánk jelentős részén számítani kell majd 70 km/h-t is meghaladó, viharos széllökésekre. Ennek részletei azonban még nem tisztázottak.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombat éjszaka megnövekszik a felhőzet, közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de elsősorban délnyugaton, valamint keleten lehetnek kevésbé felhős körzetek is. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati irányú szelet továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, a hegyekben erős, viharos lökések. Délnyugaton és keleten ugyanakkor gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de a kevésbé szeles, illetve kevésbé felhős délnyugati és északkeleti tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet, arrafelé gyenge fagy is előfordulhat.

Vasárnap felhőátvonulások mellett az ország északi felében több, délen kevesebb lesz a felhő. Estétől azonban mindenütt megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat, majd estétől már összefüggőbbé válik a csapadék az északi országrészben. Az északnyugati szelet a délnyugati területeket leszámítva nagy területen erős, a Dunakanyar és az Észak-Dunántúl térségében viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között változik.

És hogy mi várható a jövő héten? Arról az OMSZ legfrissebb videójában kaphattok tájékoztatást:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás