promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észrevehetetlen front robog hazánk felé, órákon belül eléri a Kárpát-medencét
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemsokára Magyarország fölé ér az észrevehetetlen front.

Hazánk időjárása nem igen tartogat komolyabb meglepetéseket a következő másfél hétben, viszont kedd éjszaka nagy területen képződhet köd, majd egy észrevehetetlen hidegfront érkezik, ami azért észrevehetetlen, mert csak felhőzetében mutatja meg magát; sem szelet, sem csapadékot nem hoz majd magával.

A folytatásban pedig átlag feletti hőmérsékletre kell számítani: 10 fok körüli maximumok lesznek, és nem kell jelentős esőre számítani.

A meteorológusok szerdára is adtak ki időjárási riasztást, ugyanis elsősorban az Északi-középhegység, az Észak-Alföld területén, valamint a nyugati határ közelében képződik tartós, sűrű köd, amely szerda napközben tartósan ronthatja a látási viszonyokat.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden éjszaka ismét képződik, illetve terjeszkedik a zúzmarás köd, ami nagyobb területen az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön, emellett a főváros térségében, az Alpokalján és a Dráva mentén lehet jellemző. Eközben északnyugat felől felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem lesz. A szél többnyire gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb lesz.

Szerdán északnyugatról délkelet felé széteső front felhőzete vonul át, ezzel párhuzamosan a köd némileg ritkul, zsugorodik, de a délnyugati határnál és az Alföldön egész nap, akár nagyobb területen is megmaradhat. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között várható, az egész nap ködös tájakon viszont ennél hidegebb lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás