promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesz nemulass, hajnalban 12 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok egyetlen szóval jellemezték a szombati időjárást, és 12 vármegyére adtak ki riasztást.

Éjszaka megérkezett az újabb frontzóna, amiről a meteorológusok azt mondták, hogy ez már tényleg az utolsó. Ugyanis bár szombaton az ország nagy részében erős szélre, helyenként viharos széllökésekre is számítani kell, vasárnapra megnyugszik a légkör, és január utolsó napjaiban végre nyugodt időjárás lesz a jellemző.

A meteorológusok szombatra még kiadtak egy elsőfokú riasztást az erős szél, illetve a viharos széllökések miatt; összesen 12 vármegyét színeztek be az alábbi térképen.

A hajnali figyelmeztetést szerint síkvidéken a Dunántúlon és a középső országrészben időszakosan egyre nagyobb területen viharossá (60-80 km/h) fokozódhat az északnyugati szél. A hegyekben ennél erősebb szél is lehet (>80-90 km/h).

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombaton a legtöbb helyen naposan indul a reggel, napközben azonban északkelet felől ismét felhősödés várható. Kisebb csapadék legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható. Késő estére 1 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

És hogy mi várható pontosan a hónap utolsó napjaiban? Arról bővebb tájékoztatást hallhattok az OMSZ alábbi videójában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás