promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hó, közben 7 vármegye lakossága kapott figyelmeztetést a meteorológusoktól sűrű köd miatt - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos figyelmeztető előrejelzés érkezett.

Az elmúlt időszakban nagyon változatos időjárásban volt részünk, havazás és napsütés sűrűn váltogatják egymást, ma például a Dunántúl egyes részein ébredhettek úgy a lakosok, hogy egy kicsit fehérbe öltözött a táj, ám a délután folyamán már kisütött a nap, így pedig el is olvadt az a kis hó, ami leesett.

Az elmúlt napokban a figyelmeztető időjárás előrejelezéseket érdemes olvasni, hiszen azonnal megtudhatjuk, hogy az elkövetkező napon, vagy éppen aznap milyen veszélyek  várhatnak ránk például az utakon, így pedig fel tudunk készülni az időjárási viszonyok kicsi vagy drámai változására is.

Mégis milyen figyelmeztető előrejelzés érkezett szerdára?

A HungaroMet oldalán azt lehet olvasni, hogy kedd estétől az ország keleti és északkeleti harmadán sűrű zúzmarás köd képződhet. Kisebb eséllyel délnyugaton is esély van erre. Azt is megjegyzik a meteorológusok, hogy ezeken a területeken ónos szitálás is előfordulhat. szerdán majd egy csapadékzóna halad át Magyarország felett. amelyből északkeleten mág havazás is előfordulhat majd. Mint a meteorológusok közölték, általában 2 centiméteres lepelre számíthatunk a havazás kapcsán, ám az északkeleti határ mentén ennél vastagabb is lehet a hóréteg. Megjegyzik azt is a szakemberek, hogy az Északi-középhegység magasabb részein a havazást átmenetileg ónos eső válthatja fel.

Tartós és sűrű köd miatt 7 vármegyére jött figyelmeztetés:

Békés vármegye

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

Hajdú-Bihar vármegye

Heves vármegye

Nógrád vármegye

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás