promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most jött, azonnal riasztást adtak ki erre az országrészre a meteorológusok, erről tudnod kell - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásra lehet számítani majd az elkövetkező órákban.

Az elmúlt hetek úgy alakultak, hogy az időjárást tekintve nagyon változatos élményekben lehetett részünk, hiszen az ország nagy részén általában fagyott reggel, míg délután sok helyen már előjött a nap is, és arról is hallottunk a héten, hogy a tavaszias idő is visszajöhet majd csütörtökön, hogy aztán pénteken újra átvegye a stafétát a tél. Az elmúlt napokban pedig több helyen komoly havazásban is részük volt az embereknek, főleg a déli vármegyékben.

Így úgy tűnhet, hogy igazából bármi megtörténhet, nem árt tehát nézni azt, hogy mit mondanak az időjárás-jelentések, mit közölnek az előrejelzések, mit prognosztizálnak a meteorológusok az előttünk álló napokra majd.

A HungaroMet oldalán nem is olyan régen megjelent a riasztás, a szakemberek pedig arra hívják fel a figyelmünket, hogy ónos esők várhatók az ország egy részében, főleg a déli országrészben (térkép IDE kattintva elérhető a HungaroMeten). Mint megjegyzik, a nap folyamán délnyugatról északkelet felé, jellemzően kis mennyiségű, vegyes halmazállapotú, 

átmeneti ónos esőt is felvonultató, csapadékkal járó tömbök vonulnak.

A legtöbb helyen pedig napközben majd esőbe megy át a csapadék. Ám az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár vegyes halmazállapotú is lehet. Itt eleinte havazás is várható, ezt pedig ónos/fagyott eső követheti. Mint írják, A térség északi részén (illetve emellett a Nyírségben) a kezdeti havazásból lepel-3 cm-es hóréteg alakulhat ki, de az északi határvidéken 3 cm-t is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága.

Az ónos eső általában kis mennyiségben várható, ám Észak-Borsodban a nap folyamán meghaladhatja az 1 mm-t is.

A HungaroMet térképéről pedig tudtok tájékozódni az időjárás további változásait illetően is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás