promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Másodfokú riasztást adtak ki a meteorológusok, óvatosan menjünk utcára
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajnalban jött a riasztás.

A mediterrán ciklon hátoldalára kerültünk, ez az oka annak, hogy jelenleg ilyen bolond hazánk időjárása. Viharos szél tombol még most is főként a Dunántúl északi, észak-nyugati, valamint az ország észak-keleti részén, és csak hétfő késő estére kezd el veszíteni az erejéből. Utána a szél egyre jobban mérséklődik majd, és bár száraz időnk lesz, nagyon hideg napoknak nézünk elébe; a nappali csúcshőmérsékletek is a legtöbb helyen fagypont alatt maradhatnak.

A meteorológusok még a hétfői napra is riasztást adtak ki a viharos szél miatt. Több vármegye is citromsárgára van színezve az alábbi térképen, de Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye narancssárga színt kapott, ami azt jelenti, hogy ott másodfokú riasztás van érvényben.

Ugyanis itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint hétfőn északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében elsősorban a Dunántúlon lehet több helyen hószállingózás, gyenge havazás, de néhol keletebbre is lehet csapadék. Később, délután már inkább a déli megyékben szállingózhat kevés helyen a hó.

Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás