promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyorsan közelít, 11 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre lehet majd számítani az elkövetkező napokban hazánkban.

Már pár napja tudjuk, hogy lassan megérkezik az igazi tél, még havazásra is számítani lehet majd az ország egyes részein, illetve hétfőn komoly fagyok jönnek majd. Éles váltás és változás lesz ez tehát a tavaszias időhöz képest, amely az elmúlt héten uralta a mindennapokat. Sok napsütés és jó idő után tehát következik valami egészen más, és a figyelmeztető időjárás-jelentések is megérkeztek.

Mégis mi következik majd?

A HungaroMet előrejelzései szerint egy mediterrán ciklon hátoldalára kerülünk, és így vasárnaptól több fokkal hidegebb levegő árasztja majd el a Kárpát-medencét, így ennek köszönhetően jelentősen visszaesik majd a hőmérséklet. Az esőt pedig ónos eső és havazás váltja majd a Dunántúlon. A HungaroMet videós előrejelzésében mindent láthattok majd térképre vetítve is, így pedig meg tudjátok nézni azt is, hogy vajon a ti lakóhelyeteken milyen idő várható majd az elkövetkező napokban, de legfőképp mi jön majd a hétvége végén, így vasárnap milyen idő várható majd Magyarországon.

A videó után pedig olvashattok arról is, hogy mely megyékre adtak ki fiygelmeztetést, és hova másodfokút.

A HungaroMet oldalán Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre ónos eső miatt él a figyelmeztetős időjárás. Veszprém megyére pedig másodfokú a figyelmeztetés, mint írják az oldalon:

"Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t"

Továbbá széllökések miatt adtak ki figyelmeztető időjárást Zala, Veszprém, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás