promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cudar idővel indít az újév, de a java csak ezután jön
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csúnya időnk lesz az újév első napján.

Változékony időjárással indít az újév, ugyanis szilveszter éjjel egy hidegfront érkezett meg hazánk fölé, ami ugyan hamar tova is száll majd, de addig is szeles, csapadékos időt eredményez nálunk; néhol záporok, esetleg zivatarok sem kizártak. A hét további részében enyhe lesz az idő, de hétvégére lehűlés várható, amivel az előrejelzések szerint akár az igazi tél is visszatérhet.

Az OMSZ nem adott ki veszélyjelzést az újév első napjára; jelezték, hogy kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, de kora reggeltől főként a Dél-Dunántúlon, később a Dél-Alföldön a záporok mellett néhol kis valószínűséggel akár egy-egy zivatar is kialakulhat, majd délutánra kelet felé távozik a csapadékzóna.

Ami az egész napos időjárást illeti: hétfő reggeltől északnyugat, nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. A keleti határvidéken ugyanakkor a délutáni, kora esti órákig erősen felhős, borult maradhat az ég. A déli óráktól az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik.

A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután áll el az eső. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, napközben többfelé erős széllökések is kísérik. Délnyugaton már a délelőtti óráktól, másutt csak estére veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás