promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemetlen változás, nagyot fordul az időjárás szilveszter éjjel
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szilveszter éjjel változás érkezik az időjárásban.

Továbbra is egy anticiklon határozza meg hazánk időjárását, de már nyakunkon a változás, ugyanis éppen szilveszter éjjel érkezik majd egy hidegfront, ami beindítja az időjárási eseményeket. Az újév máris csapadékot és kisebb lehűlést fog hozni.

Péntekre és szombatra is citromsárga riasztás van érvényben a tartós, sűrű köd miatt. Az északi országrészben képződött köd péntek napközben fokozatosan zsugorodik, de lesznek területek, ahol tartósan rosszak maradnak a látási viszonyok. Estétől újra az ország északi felében (kivéve az Alföld északkeleti harmada) kezdődhet meg sűrű köd kialakulása. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat.

(Fotó: OMSZ)

Szilveszterig viszont még van pár nap, foglalkozzunk most a pénteki időjárással!

A köd, illetve a rétegfelhőzet várhatóan csak lassan zsugorodik, nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön lehetnek akár egész nap borult, ködös tájak. Másutt ugyanakkor fátyolfelhős, napos idő lesz. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. Csapadék nem várható. A hőmérséklet délután a tartósan borult, ködös tájakon döntően 3 és 8, a napos vidékeken jobbára 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás