promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez durva lesz, 15 vármegyében fog tombolni, az OMSZ riasztása hétvégén is kitart
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiadták a riasztást 15 vármegyére.

Csapadékosra és szelesre fordul időjárásunk. Megerősödik, sőt majd viharossá is fokozódik több helyen a nyugatias szél. Az ünnepekre viszont szárazabb és enyhébb léghullámok érkezhetnek.

Az OMSZ nem kevesebb, mint 15 vármegyére adott ki riasztást, ami nemcsak péntekre, de szombatra is valamennyire érvényben marad. Az északnyugati szelet nagy területen kísérhetik időszakosan viharos (ált. 60-80 km/h, néhol >80 km/h) széllökések.

Átmeneti kisebb csapadékszünetet követően a déli órák körül záporos csapadék érkezik, amely mellett néhol kis eséllyel zivatarok is kipattanhatnak. A záporok, zivatarokat viharos szél és jégdara kísérheti.

A péntekről szombatra virradó éjszakán nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, amelyből a Dunántúli-középhegységben, a főváros tágabb térségében és az Északi-középhegységben átmeneti havazás valószínű, ezt követően, napközben már a legtöbb helyen olvadás várható. Addig jellemzően lepel-3 cm friss vizes, tapadó hó hullhat, lokálisan (főként a magasabban fekvő tájakon) az 5 cm-t is meghaladhatja a hónövekmény.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint pénteken elvékonyodik, szakadozik a felhőzet, és napközben hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Elszórtan valószínű záporos csapadék. Halmazállapot-váltás elsősorban a magasabban fekvő északkeleti részeken fordulhat elő. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, sőt napközben már több helyen viharossá fokozódik a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 6 és 11 fok között várható, de az északkeleti határszélen pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás