promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig tartott, álcázott hidegfront hoz jelentős változást az időjárásban, csúnya lesz hétvégére
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyot fordul hazánk időjárása, és nem lesz kellemes.

Csapadékosnak csapadékos lesz a karácsony, de nem olyan formában, ahogy sokan szeretnék. Havazásra, tartós hóra senki se számítson az ünnepek alatt, hiszen a hőmérséklet jócskán fagypont feletti lesz, és ha mindez nem lenne elég, az eső mellett frontok szállják meg a Kárpát-medencét, aminek hatására hétvégére esős, nagyon szeles lesz az idő.

Hazánk időjárását jelenleg még egy anticiklon határozza meg, ezért van még ez a nyugodtság, de szerdán megérkezik egy álcázott hidegfront, ami beindítja a cudar időjárást.

Az OMSZ oldalán továbbra is egyetlen veszélyjelzés olvasható a tartós, sűrű köd miatt, de azt szinte az egész országra ki kellett adni. Kedden napközben a ködös tájakon a csak lassan javulnak majd a látási viszonyok, estétől pedig az ország nagy részén (az északkeleti régiót leszámítva) ismét sűrű (zúzmarás) köd kialakulása várható. A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhat. Szerdán napközben egy érkező, gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen jelentősen javulnak a látási viszonyok.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden éjszaka ismét terjeszkedik a rétegfelhőzet és romlanak a látási viszonyok, így az ország legnagyobb részén már borult, párás, ködös időben lesz részünk. Szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Azonban kisebb körzetekben, főleg a délkeleti, keleti határvidék közelében maradhatnak derült tájak. A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul. A magasabban fekvő tájakon akár jóval enyhébb is lehet az idő.

Szerdán szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás