promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Háromnapos riasztást adtak ki a meteorológusok, térképen az érintett országrészek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdáig van érvényben az OMSZ által kiadott riasztás.

Beléptünk az 51. hétbe, néhány nap múlva itt a karácsony. Ilyenkor már sokakat az a kérdés foglalkoztat - ha az időjárásról van szó -, hogy lesz-e fehér karácsonyunk. Nos, a jelenlegi forgatókönyvek szerint ennek az esélye igen csekély, ugyanis a hét második felében ugyan változás lesz hazánk időjárásában, de az előrejelzések azt mutatják, hogy inkább esőre, záporra kell számítani a hét végefelé, de észak-keleten előfordulhat, hogy vegyes halmazállapotú csapadék hullik le.

Tartós, tapadós hóréteget azonban senki se várjon, immár majdnem teljesen biztos, hogy idén sem lesz fehér karácsony.

Ami a heti időjárás-előrejelzést illeti, hétfőtől szerdáig egy háromnapos riasztást adtak ki a meteorológusok tartós, sűrű köd miatt; hétfőn az éjszaka képződött köd a legtöbb helyen délelőtt fokozatosan feloszlik, de főként Borsodban tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Estétől az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön többfelé képződhet nagyobb területen tartós, sűrű köd.

Megmutatjuk, hogy hétfőre és szerdára hogy néz ki az OMSZ veszélyjelzése:

(Fotók: OMSZ)

A hét közepéig tehát nem lesz még nagy változás hazánk időjárásában, aztán először egy gyenge hidegfront, majd egy frontrendszer éri el térségünket, ami majd újra csapadékos időt hoz magával

Hétfőn fokozatosan csökken a köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése, hazánk nagy részén kisüt a nap. Északkeleten tartósan borult, párás, foltokban ködös marad az idő és arrafelé előfordulhat szitálás, ónos szitálás, másutt csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11, a tartósan borult, párás részeken 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás