promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jelentősen változik hazánk időjárása, ennyi volt az igazi tél?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az igazi tél éppen csak beköszönt, de máris jön az enyhülés.

Bizonyára mindenki olyan fehér karácsonyt szeretne, mint amilyen havazás volt néhány napja. Erre azonban a jelenlegi forgatókönyv szerint nem sok esély van, ugyanis hazánk időjárása nagyot fordul, és az igazi tél beköszönése után máris érkezik az enyhülés; igaz, ez az ország egyes részein más-más mértékben fog jelentkezni, de ne számítsunk olyan időjárásra, ami a tartós, tapadós hónak kedvez.

Ráadásul a hétvége is elég cudarul fog alakulni. A meteorológusok több riasztást is kiadtak már szombatra és vasárnapra. A péntek éjjel helyenként (főként az ország déli felében) képződött zúzmarás köd szombat napközben ritkul, feloszlik. A tartósan rétegfelhős helyeken hószállingózás, esetleg ónos szitálás is kialakulhat. A nap első felében a Dunántúl nyugati felén gyenge havazásból lepel-1 cm körüli friss hóréteg képződhet (a nyugati határszél közelében gyenge ónos csapadék sem kizárt).

És bár a hétvége második napján Komárom-Esztergom, illetve Veszprém vármegyében hófúvásra kell számítani, sokkal inkább említésre méltó az a veszélyjelzés, amit ónos eső miatt adott ki az OMSZ. Vessetek egy pillantást az alábbi térképre:


(Fotó: OMSZ)

Ami a hétvége első részének időjárását illeti: szombaton érkezik egy front, emellett hazánk nagyobb részén marad a borult, párás, foltokban ködös idő, főként délután lehet a Dunántúlon szakadozottabb a felhőzet. Utóbbi területen fordulhat elő helyenként hószállingózás, gyenge havazás. Döntően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, Sopron térségében élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható. Késő este -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

A szombaton érkező front viszont éppen felettünk volt elgyengülni, emiatt bár nyugaton, észak-nyugaton még lehet gyenge hó, keleten már nem valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás