promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal látnod kell a meteorológusok térképét, durva köd borítja be ezt az országrészt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy egész országrészt beterít pénteken a köd.

Az elvonuló ciklon után már csak olvadás és latyak marad. Az ország nagy részét beterítette a szép fehér hó, de most olyan enyhe időjárásunk lesz, hogy most ismét nem számíthatunk havazásra. Ráadásul durva köd is belep egy egész országrészt, amiről a meteorológusok egy térképet közöltek.

Péntek hajnalban főként a délnyugati országrészben képződhet zúzmarás köd, amely a holnap reggeli órákban csak lassan oszlik fel. Alább mutatjuk ezt térképen is.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: csütörtök éjszaka hazánk nagyobb részén borult, párás lesz az idő. Főként a nyugati, és az északkeleti részeken lehet szakadozottabb a felhőzet, és ezeken a tájakon akár nagyobb területen is képződhet zúzmarás köd. Tovább gyengül a csapadékhajlam, de hószállingózás, szitálás még hajnalban is előfordulhat helyenként. A légmozgás mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és 0 fok között alakul, de a nyugati és az északkeleti tartósabban derült, havas részeken több fokkal hidegebb lehet az idő. Délkeleten kicsivel fagypont feletti értéket mérhetünk.

Pénteken hazánk nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő. Némi napsütésre főként a nyugati és északkeleti részeken van esély. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol lehet hószállingózás, szitálás. A délkeletire forduló szelet a Kisalföld és az Alpokalja térségében kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás