promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ledöbbentek a meteorológusok, csak kapkodják a fejüket attól, ami jön

Ledöbbentek a meteorológusok, csak kapkodják a fejüket attól, ami jön

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Évszakváltogatás zajlik az időjárásban, és ez kemény dolgokat eredményez.

Egyszerre több évszak is jelen lesz az országban, ugyanis egy tőlünk nyugatra mélyülő ciklon hatására fölöttünk keveredik intenzíven a légörvény előoldalán érkező igen enyhe légtömeg a hideg, sarkvidéki levegővel. Emiatt egy-két napig még folytatódik a sokfelé csapadékos időjárás, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az északi, valamint a déli tájak között. Csendesebbre csupán a szombaton átvonuló hidegfront után fordul az idő.

Bizony kemény hétvége előtt állunk, ugyanis az időjárás-előrejelzések azt mutatják, hogy lesz itt minden: viharos szél, kiadós csapadék, ónos eső, havazás, nappali mínuszok. A meteorológusok péntekre is kiadtak két riasztást is.

A késő délutáni, esti órákig a Szombathely-Debrecen vonal tágabb térségében nagy területen 20, helyenként akár 30 mm-t meghaladó mennyiségű eső hullhat; illetve reggel Nógrádban és Borsod északi részén, valamint a nyugati határ térségében előfordulhat átmeneti gyenge ónos eső.


(Fotó: OMSZ)

A pénteki időjárás-előrejelzés szerint estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső. Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

De hogy mi várható a folytatásban, arról az alábbi időjárás-jelentő videóban kaphattok tájékoztatást.