promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas fordulatot vesz az időjárás a hétvégén: az ország ezen részei fehérbe borulhatnak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Milyen időnk lesz a hétvégén? Itt a válasz!

Pénteken hidegfront érte el az országot, hideg, sarkvidéki eredetű levegő érte el az országunkat. De vajon mire kell számítanunk a hétvégén? Annyira megérkezik a tél, hogy havazás is lehet? 

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint északkeleten köd lehet, majd vastag felhőzet fokozatosan hazánk délkeleti felére, majd délután egyre inkább a délkeleti, keleti határvidékre szorul, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést. Elszórtan valószínű havas eső zápor, hózápor, késő estig a Miskolc-Szeged vonal szélesebb sávjában helyenként vékony hóréteg is kialakulhat. Egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Az ország nyugati felén, kétharmadán megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Késő estére általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Ráadásul még elsőfokú vészjelzést is kiadtak a zivatarok miatt Somogy és Baranya vármegyékre, itt elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékre adtak ki vészjelzést, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Vasárnap hajnalban a Dunántúlon elszórtan ismét lehetnek hózáporok, reggelig a nyugati tájakon többfelé kifehéredhet a táj. A légmozgás átmenetileg csillapodik, majd hajnalban Sopronnál már újból megerősödik az északnyugati szél. Délután még szintén előfordulhat helyenként hózápor. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Napközben hideg lehet, leginkább 2-3 fok valószínű. 

Az OMSZ videójában látható, hogy Magyarország melyik részein számíthatunk leginkább havazásra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás