promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hózáporral kezdődik pénteken, de ami utána jön, az kegyetlen lesz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pokoli időjárás lesz a hétvégén, és már pénteken elkezdődik.

Ahogy azt a meteorológusok már belengették, pénteken érkezik a hidegfront, ami szombaton fog majd tetőzni hazánkban. Pénteken is számítani kell mérsékelt légmozgásra, néhol még hózáporra is, de az igazán cudar világ csak szombatra várható; akkor viszont kegyetlenül le fog csapni.

A meteorológusok már ki is adták a riasztást két vármegyére, ahol szombaton viharos, 70 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani kell.


(Fotó: OMSZ)

Ami a pénteki időjárás illeti: észak felől tovább növekszik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén felhős lesz az ég, de a többé-kevésbé összefüggő felhőzet mellett van esély - jobbára rövidebb - napos időszakokra is. Elszórtan számíthatunk - többnyire kisebb - esőre, záporra. A hegyekben, illetve késő délutántól az északkeleti határ közelében néhol hózápor is lehet. Kezdetben a déli területeken lehetnek párás, ködös tájak, de a látási viszonyok a nappali órákban arrafelé is fokozatosan javulnak.

A délnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, olykor erős, a hegyekben és a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás