promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most jött a figyelmeztetés az időjárás miatt: ez nem hiányzott senkinek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Cudar hideg lesz a héten, de keddre is tartogat kellemetlen meglepetést az időjárás.

Hétfőn még egy nyugodt napunk volt, azonban kedden egy mediterrán ciklon éri egy Magyarországot, ami miatt újra eseménydús lesz az időjárás. A meteorológusok ugyan most nem adtak ki riasztást, azt azonban megjegyezték a hajnali figyelmeztetésükben, hogy a napi csapadékösszeg a délnyugati határ közelében lokálisan elérheti, meghaladhatja a 20 mm-t.

Kiadósabb esőre majd csak a hétvégén kell számítani, amikor egy gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét, előtte azonban fel kell készülnünk a hét leghidegebb hajnalára. Az OMSZ közlése szerint csütörtökön lesznek olyan részek az országban, ahol - 8 fokot fogunk csak mérni, és jobb, ha elkezdjük szoktatni magunkat a gondolathoz, hogy mostantól egyre gyakoribbá válnak a hideg, csípős reggelek; tehát érdemes jól felöltözni.

Ami a napi időjárás-előrejelzést illeti: kedden általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiség is eshet. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás