promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok, durva frontdömping közeledik felénk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz híreket közöltek a meteorológusok.

A szombati szeles idő után folytatódig a frontdömping. Vasárnap ismét csapadékra kell számítani, aztán a jövő hét közepén egy markánsabb lehűlés következik. A meteorológusok igen rossz híreket közöltek most, a legfrissebb időjárás-jelentő videójukat is azzal kezdték, hogy tudják, néhányan keresetlen szavakkal fogják illetni őket a mostani előrejelzés miatt.

A szombati viharos szél miatt kiadott riasztásuk nem hiába vasárnap éjfélig érvényes, ugyanis megjegyezték, hogy vasárnap késő délután, este az Északi-középhegység magasabban fekvő (hozzávetőlegesen 600 m feletti) területein átmeneti, gyenge ónos eső előfordulhat.

Vasárnapra egyébként külön veszélyjelzés nincs kiadva, tehát most egy kicsit nyugodtabb napra kell számítani; de újfent hangsúlyozzuk, hogy ismét eső lesz.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombat este, késő este megszűnik a csapadék, és tovább csökken a felhőzet. Eközben nyugat felől magasszintű felhőzet érkezik, amely éjféltől meg is vastagszik, és hajnalra az ország nyugati felén már borult lesz az ég. Ekkor északnyugaton gyenge eső előfordulhat. Az északnyugati, északi szél fokozatosan mérséklődik, hajnalban jellemzően gyenge lesz a légmozgás, de az Alpokalján a délire forduló szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +1 fok között alakul, de a fagyzugokban akár -5, -7 fok is lehet, a nyugati országrészben az éjszaka első felében áll be a minimum-hőmérséklet.

Vasárnap aztán frontális felhőzet vonul kelet felé, így többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Délutántól nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, majd ott gomolyfelhők képződnek. Az ország északkeleti felén, harmadán egész nap borult marad az ég. Elszórtan eső, zápor, északkeleten havas eső előfordulhat, a magasabban fekvő helyeken átmeneti gyenge ónos eső is eshet. Legkisebb eséllyel a délkeleti részeken fordulhat elő csapadék. A délire forduló szél csak néhol élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás