promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali riasztás a meteorológusoktól, viharos szél és intenzív csapadék rohanja le ezt az országrészt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Riasztás van érvényben szerda éjfélig.

Egy hullámzó frontrendszer vonul át felettünk éppen, ami szerdán, kelet felé fogja majd elhagyni térségünket. Azonban szerdán még nem lesz nyugodt időnk, a Dunántúlon több vármegyére is riasztást adtak ki intenzív csapadék és viharos széllökések miatt; de a Tisztántúl egyes részein is nagyon erős lehet a szél.

A meteorológusok riasztása szerint - ami szerda éjfélig van érvényben - kedden több hullámban érkezik változó erősségű csapadék, amely főként az éjszakai időszakban válhat intenzívebbé, emiatt a következő 24 óra leforgása alatt elsősorban Baranyában, Tolnában (kisebb eséllyel Bács-Kiskunban is) területi átlagban elérheti, meghaladhatja a 20 mm-t a lehulló csapadék mennyisége. Az északnyugati szél szerda délelőtt megerősödik, a Kisalföldön, Dunántúli-középhegység területén viharossá fokozódik,

a legnagyobb lökések 70-80, néhol 85 km/h közelében alakulhatnak.

Az OMSZ megjegyezte, hogy főleg szerdára virradóan a záporokhoz egy-egy helyen alacsony valószínűséggel dörgés, villámlás társulhat.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható eső, záporeső, néhol beágyazott zivatar is lehet. A déli országrészben kiadós mennyiség is eshet. A hajnali óráktól északnyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, és a csapadékhajlam is fokozatosan csökken. A szélcsendes részeken párássá válik a levegő, helyenként köd is képződhet. A nyugati, délnyugati szél élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Szerda reggel még előfordulhatnak felhősebb körzetek, főként északon, illetve keleten. Napközben a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, a legtöbb napsütés nyugaton, délnyugaton várható. A reggeli, kora délelőtti órákban az említett felhősebb részeken még előfordulhat eső, ezt követően már csak néhol lehet zápor.

Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, viszont a délnyugati harmadban gyengébb lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 17 fok között várható, nyugaton, délnyugaton lesz a melegebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás