promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajnalban kiadták a riasztást: hatalmas csapadékmennyiség zúdul a nyakunkba ebben a vármegyében
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A riasztás szombat éjfélig van érvényben.

Megérkezett a hullámzó frontrendszer, ami most egyre inkább kelet felé tolódik majd. Pénteken inkább a Dunántúlon okozott jelentős esőt, szombaton viszont már a Tiszántúlon áztatja a talajt. Ezt követően megnyugszik a légkör, vasárnap már nem kell számítani csapadékra, aztán a következő hét ismét változékony lesz; hétfőn ismét esőre kell számítani.

A meteorológusok szombat hajnalban adtak ki egy riasztást, amiben felhívták a figyelmet, hogy éjfélig a nap folyamán lehulló csapadék mennyisége jelentős lehet, az északkeleti tájakon helyenként meghaladhatja a 20 mm-t. Délután a délnyugati területeken alacsony valószínűség mellett zivatar is előfordulhat.

A riasztás szombat éjfélig van érvényben, és egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére érvényes.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, újabb csapadékzóna érkezik délnyugat felől, melyből többfelé várható eső, zápor, majd délutántól a Dunántúlon egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadék, ezzel együtt nyugat, délnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Az ország keleti felén tartósan borult marad az idő és ott tartós eső várható.

Az északnyugati, nyugati szelet délutántól északnyugaton, valamint a középső megyékben erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás