promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hullámzó frontrendszer szállja meg a Kárpát-medencét, ezt hozza magával a hétvégén
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A frontrendszer már pénteken megérkezik.

A Dunántúlon esőre, borús időre ébredhettünk. Ez annak a hullámzó frontrendszernek az oka, ami pénteken és szombaton fog átvonulni az országon, ezzel komoly változást hozva hazánk időjárásban. Az előrejelzések szerint több adagban fog majd érkezni a csapadék, az első pénteken, a második pedig szombaton. Aztán ez a hullámzó frontrendszer szépen elvonul, kelet felé hagyja majd el térségünket.

A meteorológusok ezúttal nem adtak ki semmilyen riasztást sem a pénteki, sem a szombati napra, de azt azért a mai naphoz hozzátették, hogy az esti órákban a délnyugati területeken alacsony valószínűség mellett megdörrenhet az ég.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint pénteken mindenhol megvastagszik a felhőzet és erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna kelet, északkelet felé haladva sokfelé okoz esőt, záport, a Tiszántúlra csak késő délután érkezik meg. A déli szél több helyen élénk lesz, a magasabban fekvő helyeken és délkeleten erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, a legmelegebb a keleti, délkeleti határnál lesz. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Részletesebb időjárás-előrejelzés az alábbi videóban, amiben belenézhetünk abba is, hogy mit hoz majd a következő hét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás