promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Módosították az időjárási riasztást, intenzív csapadékhullásra figyelmeztetnek a meteorológusok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajnalban frissítették a szerdára kiadott riasztást.

A meteorológusok már kedden kiadták az időjárási riasztást, ugyanis éjszaka már zivatarokra, jégesőre, és erősebb széllökésekre lehetett számítani az ország nyugati részén. Ez a ciklon most a keleti országrészben fog esőt okozni, de az apró szemű jég sincs kizárva.

Az időjósok szerda hajnalban módosították a riasztást:

a friss közlemény szerint reggel, délelőtt még az északi, északkeleti megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket helyenként intenzív csapadékhullás és apró szemű (< 1 cm) jég kísérhet. A zivatarok délelőtt lecsengenek, majd délutántól ismét északkeleten dörrenhet meg egy-egy helyen az ég.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szerda napközben, nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén már napos időre van kilátás kevés felhővel. A nap első felében északon több helyen, másutt helyenként alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar. Északkeleten maradhatnak tartósabban felhős körzetek, ott még napközben is előfordulhat néhol csapadék.

Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a főváros térségében megerősödik. Délután délnyugatira fordul a légmozgás, és mérséklődik. A hőmérséklet délután 9 és 14, késő este 1, 8 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás