promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most közölték a meteorológusok: megfékezhetetlenül közeleg felénk, itt fog először lecsapni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok kiadták a riasztást.

Pénteken érkezik majd egy hullámzó frontrendszer, ami miatt jelentősebb csapadék várható, de ne rohanjunk ennyire előre. Egyelőre foglalkozzunk azzal, ami a következő 24 órában fog történni hazánk időjárásában, mert bizony a kedd éjszakai, szerdai nap sem lesz eseménytelen.

A meteorológusok már kedden kiadták a riasztást az éjszaka érkező ciklonra, amiből zivatarra, esetlen jégesőre, és erős szélre kell számítani.

Az esti óráktól kezdődően előbb az északnyugati, majd az éjszaka második felében az északi megyékben fordulhatnak elő zivatarok. A zivatarokat intenzív csapadékhullás és apró szemű (< 1 cm) jég kísérheti. Az éjszakai zivatarok szerda délelőtt lecsengenek, majd délután az északkeleti megyékben dörrenhet meg egy-egy helyen az ég.


(Fotó: OMSZ)

Ami az ország előrejelzést illeti: kedden az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjféli óráktól északnyugat felől egyre jobban vékonyodik, hajnaltól szakadozik is a felhőzet. A szélvédett részeken párássá, ködössé válhat a levegő. Kezdetben többfelé kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani, majd reggelre kelet, északkelet felé tolódik a csapadék zöme, másutt már csak helyenként fordulhat elő zápor. A szél egyre többfelé északnyugatira, nyugatira fordul, a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre érzékeny részeken lehet ennél hűvösebb is.

Szerdán a frontális felhőzet kelet, északkelet felé távozik, és az ország nagyobb részén napos idő várható kevés felhővel. Északkeleten azonban továbbra is maradhatnak tartósabban felhős körzetek, itt helyenként délután is előfordulhat még zápor, zivatar. Az északnyugati szél a nap első felében még többfelé erős lehet, majd délután a nyugatira, délnyugatira forduló szél fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás