promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmossa az eső a mindenszenteket? Egész Magyarország várta a meteorológusok bejelentését
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyarat megszégyenítő, esős kedd után kiderült, mi lesz november 1-jén.

Ahogy azt a meteorológusok előre megjósolták, kedden megérkezett az első hidegfront, ami záporokkal, helyenként heves zivatarokkal söpört végig a Dunántúlon, majd folytatta az útját Budapest és az ország keleti része felé. Miután elvonul tőlünk, nyugodtra fordul az időjárás, tehát mindenszenteken semmi sem fogja akadályozni az eseménymentes megemlékezést, esernyő nélkül mehetünk majd a temetőkbe gyertyát gyújtani és elhelyezni a koszorúkat, virágokat.

Azonban hátravan még kettő hidegfront, az egyik pénteken fog megérkezni, a másik pedig vasárnap. Utóbbi fogja a nagyobb mennyiségű csapadékot hozni magával, szóval készüljünk fel arra, hogy a hétvégén nem igen tudunk kültéri programot szervezni; bár szombaton ismét nyugodt lesz felettünk a légkör, minden tiszta víz lesz a pénteki esőzések miatt.

Ami az előttünk álló 24 órát illeti: kedd éjszaka a frontális felhősáv kelet felé távozik, és a legtöbb helyen kevés lesz a felhő. Eleinte délnyugaton, majd északkeleten kisebb eső, zápor még előfordulhat. A nyugatias szél a legtöbb helyen mérséklődik, de néhol élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között alakul.

November 1-jén, mindenszentek napján napos, gomolyfelhős idő várható, délutántól délnyugat felől fátyolfelhőzet húzódik fölénk, ami estétől fokozatosan megvastagszik. Csapadék nem valószínű. A délies szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 13 és 19 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás