promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajnalban közölték a meteorológusok, jégeső, intenzív csapadék várható
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok riasztást adtak ki az ország nagy részére.

A szombati, nagy esőkkel társuló front kelet felé elhagyta térségünket, mögötte pedig megnyugszik a légkör. A következő hidegfrontra majd kedden kell számítanunk, ami újabb csapadékot hoz magával. Az időjárás-előrejelzések szerint azonban szombaton még több helyen előfordulhat eső, amit intenzív csapadékhullás és jégeső is kísérthet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban adott ki veszélyjelzést, az ország nagyobb részét citromsárga színnel jelölték meg, ami azt jelenti, hogy elsőfokú riasztás van érvényben.

A szombat éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint főként az ország déli felén lehetnek kedvezőek a feltételek zivatarok képződéséhez. A cellákat apró szemű jég, illetve intenzív csapadékhullás kísérheti (jellemzően 10-20 mm, de az egymást követő cellaátvonulásokból esetleg 20-30+ mm is összegyűlhet lokálisan). A zivatarok várhatóan késő délutánig lecsengenek, ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombaton változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel. Elsősorban a nap első felében, főként az ország déli felén várhatók záporok, néhol az ég is megdörrenhet. A délnyugati, déli szél többnyire mérsékelt, északkeleten továbbra is élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás