promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Intenzív csapadék robog felénk, több hullámban kapjuk a kiadós esőt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több front is eléri az országot, emiatt kiadós csapadékra kell számítani a napokban.

Bár továbbra is marad az enyhe, az átlagosnál magasabb hőmérsékletű időjárás, a héten több front is eléri majd hazánkat, amik kiadós esőt hoznak magukkal, érdemi lehűlést azonban nem okoznak majd, marad a 20 fok körüli nappali csúcshőmérséklet.

Intenzív csapadékra viszont még az első hullámban nem kell számítani, a keddről szerda virradó éjszaka megérkező front alatt nem igen fogja eléni a 10 mm-t sem a lehulló csapadékmennyiség, de ami csütörtökről péntek virradóra érkezik, az már jelentősebb esőzést hoz magával.

A kedd hajnalban kiadott veszélyjelzés már a kedd éjszakai csapadékra hívja fel a figyelmet: kiemelten a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közének déli területein a záporok mellett beágyazott jelleggel egy-egy zivatar is előfordulhat majd. A zivatarokat jellemzően intenzív csapadék és szélerősödés, néhol viharos (> 60 km/h) széllökések kísérhetik.


(Fotó: OMSZ)

Az ország előrejelzés szerint a réteges felhőzet az északkeleti harmadban és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég. Késő délutánig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hogy mi várható a hét további részében, arról az alábbi videóban kaphattok tájékoztatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás