promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajnalban adták ki a meteorológusok, azonnali riasztás van érvényben
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok veszélyjelzést adtak ki vasárnapra.

Most már kijelenthetjük, hogy megérkezett az igazi ősz. Reméljük, mindenki kihasználta az elhúzódott nyár utolsó napját, ugyanis idén már biztos nem fog visszatérni ez a fajta jó idő. Egy éjszaka érkezett hidegfront markáns lehűlést hozott magával. Okunk nem lehet panaszra, hiszen általában ilyenkor már bőven hűvös, csapadékos szokott lenni az időjárás, de ebben az évben hálásak lehetünk, hogy ilyen sokáis kitartott a kellemes meleg.

Lassan viszont be kell izzítani a fűtést, mert most, hogy már a kinti hőmérséklet is 10-15 fok között alakul, nem telik bele sok időbe, mire a házban is hidegebb lesz. Ugyan a hónap második felében jósolnak még egy kis melegedést, de 20 fok feletti maximumokra már semmiképp se számítsunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat régen adott már ki utoljára bármilyen riasztást, de vasárnap hajnalban kénytelenek voltak ismét előhúzni a citromsárga színt. Bár napközben kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, az esti, éjszakai órákban az Északi-középhegység keleti felében alacsony valószínűség mellett egy-egy gyenge zivatar kialakulhat. A meteorológusok hozzátették, hogy vasárnap reggel és délelőtt a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő pontjain és a Balaton partján, esetleg a Mecsekben időnként 70 km/h körüli széllökés előfordulhat.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: a hét utolsó napján túlnyomóan borult időre van kilátás kora délutánig többfelé esővel, záporral. A csapadék zöme a nap első felében érkezik. Délután egyre inkább már csak a déli és keleti területeken lehet csapadék, ott is egyre kevesebb helyen. Ezzel együtt kora estétől északnyugat felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. Az esti, késő esti órákban a Dunántúlon és északkeleten újra gomolyfelhők képződnek záporokkal, utóbbi helyen egy-egy zivatar sem kizárt.

Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik, majd fokozatosan veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő este 7, 12 fok valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás