promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riadót fújtak a meteorológusok, fagypont alatti hideg jön
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hírt közöltek a meteorológusok, támad a hideg.

Csütörtökön igen hideg reggelre ébredhettünk, az ország bizonyos pontjain már fagypont alatti hőmérsékletet lehetett mérni. Bár a következő napokban ismét nem lesz komolyabb változás hazánk időjárásában, azért nem árt szoktatnunk magunkat a gondolathoz, hogy már nem sokáig lesz velünk ez a kellemes ősz.

A meteorológusok felhívták a figyelmet arra a hullámzó frontrendszerre, aminek felhőzete elérheti Magyarországot, de ebből nem kell csapadékra számítani. Azonban vasárnap a nyugati, észak-nyugati országrészben előfordulhat némi eső; összességében azonban nem lesz rossz idő a hétvégén.

Hétfőn azonban jócskán visszacsökken a hőmérséklet, és hajnalban ismét fagypont alatti értékeket mérhetünk - az előrejelzések szerint valahol akár -2 fok is lehet.

Szóval érdemes lesz kihasználni a hétvégét. Pénteken kora délelőtt a fátyolfelhők levonulnak és a délnyugati részeken is felszakad a felhőzet, és ezt követően már országszerte napos, száraz időre van kilátás többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A nyugati, északnyugati szelet néhol, főként a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A hétvége pedig - ahogy már említettük - ismét kellemes őszi időt tartogat majd, de vasárnap belerondíthat némi csapadék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás