promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lecsap hazánkra az ítéletidőt hozó hidegfront, ezeket a helyeket érintheti - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába vonul át az ország felett hidegfront, az igazi ősz még várat magára. 

Eddig szerencséses alakult az ősz, aligha volt hidegebb napunk. Teljesen azt hihettük, hogy nyár van, ám már szépen lassan elkezdtek sárgulni a falevelek. Szeptember után októberben is folytatódni látszik a gyenge idő, ám hazánkba már megérkezett az esőt és szelet hozó hidegfront. De ez sem tart sokáig, a hétvégén már újra melegebb lesz.

[[cikk1]]]

Milyen idő lehet szerdán? 

Az Időkép szerint helyenként gyenge eső, záporeső hullhat. Az ország nagy részén azonban nem várható csapadék, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Az éjszaka folyamán érte el országunkat a front, majd fokozatosan halad át felettünk.  Kissé visszaesik a hőmérséklet, az északira-északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. Északnyugaton hajnalban viharos széllökések is lehetnek A déli országrészben pedig több felhőre számíthatunk az égen. Kora reggel 10-16, délután 19-25 fokot mérhetünk.

Csütörtökre azonban már szint semmit nem fogunk érzékelni a hidegforntból, ugyanis teljesen elvonul. Felváltja a sok napsütés, csapadékra egyáltalán nem kell sázmítanunk. A nyugat-délnyugati szél legfeljebb északon-északnyugaton élénkülhet meg. Kora reggel helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek, 5-12 fok közé hűl a levegő. Délután 20-25 fok várható.

Beköszönt az ősz a hétvégén? 

Ha erre vártunk, akkor az igazán őszi hétvégéről most is le kell mondanunk. A froint ugyanis tartósan nem hozza meg a hűvösebb, őszi időt, a hét végére ismét melegszik az idő. Pénteken ismét 25 fok körü kúszik a hőmérő, szombaton kissé félhős, de napos ó, száraz idő várható. Vasárnap a Dunántúlon nagyrészt derült, száraz idő várható, a Dunától keletre viszont a sok napsütés mellett már kevés felhő is lehet az égen, de csapadék ott sem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképre vetítve láthatjátok, hogy mi vár ránk a szerdán Magyarországon a hidegfront megérkezésével: 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás