promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alattomos hidegfront tart hazánk felé, a meteorológusok azonnali bejelentést tettek - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, jön a változás, és erre kell készülni.

Eddig nagyon szerencsésen alakult az ősz, már ami a jó időt és a hőmérsékletet illeti, egész szeptemberben végig nyárias volt az időjárás, csapadék, eső is csak elvétve zúdult ránk. Egyedül a sárguló falevek árulkodtak róla, hogy már elkezdődött az iskola, vége a nyári szünetnek. Ennek ellenére főleg a hétvégékhez közeledve izgatottan lestük az időjárás-előrejelzéseket, hogy vajon kitart-e mindez a hétvégéig, amikor a legtöbben igazán ki tudjuk használni a vénasszonyok nyarát, hiszen hétköznap jó eséllyel dolgozunk, és csak a délutáni órákban élvezhetjük a meleg napsugarakat. A jó idő folytatódott novemberben is, és úgy néz ki velünk marad még egy ideig, ugyanakkor már készülni kell a hidegfrontra, ami már nagy sebességgel robog felénk, az ország számos pontján csapadékra kell számítani a hét további részében.

Milyen időjárásra számítsunk a napokban?

Az kedd további részében még folytatódik a napos, meleg idő, a csúcshőmérséklet 22 és 28 fok közé esik, késő este 13-21 fokra fog lehűlni. Az Időkép hívta fel rá a fürdőzők figyelmét, hogy dacára annak, hogy lassan már ősz közepe van, a bátrabbak még megmártózhatnak a Balatonban, mivel a tó még mindig 20 fokos. Csapadékra ma már nem kell számítani.

Szerda hajnalban viszont megvastagodik a felhőzet, reggel elvétve már előfordulhat eső, záporeső. A Balaton térségében és a Kisalföldön sok helyütt viharossá fokozódik majd a szél, a Dunántúlon és a középső területeken is megerősödik.

Mire kell számítani a későbbiekben?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy a hét további részében is napos idő várható, kevés felhővel és eső nélkül, a légmozgás is gyenge marad. Pénteken azonban átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, hétvégére azonban ismét visszatér a jó idő, vasárnap még növekszik is a hőmérséklet csúcsértéke.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás