promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító viharciklon jelent meg a meteorológusok radarján, Magyarország is veszélyben van?
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Ágnes nevű viharciklon óriási pusztítással tombol.

Az elmúlt napokban az átlagosnál melegebb időt tapasztalhattunk, és ez még egy kis ideig kitart. A reggeli hűvös, ködös idő a délelőtti órákban hamar elillan, és száraz, kellemesen meleg veszi át a helyét, azonban szombaton egy hidegfront érkezhet, ami miatt pár fokkal visszaesik majd a hőmérséklet, de az igazi ősz még várat magára.

A meteorológusok radarjain is megjelent már Ágnes, az a pusztító viharciklon, ami jelenleg a Brit-szigetek felett halad el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint Ágnes nem fogja elérni Magyarországot, hazánkban jelenleg egy anticiklon határozza meg az időjárást.


A jövő hét közepén aztán komolyabb változás jöhet, az időjósok fáklya-diagramján látszik, hogy szerdán már csak ilyen 18-19 fokos nappali csúcshőmérsékletre lehet számítani, de csapadék nem várható. Az OMSZ ugyanakkor hozzátette, hogy a jövő hét körül még nagy a bizonytalanság, tehát ez még bármilyen irányban változhat.

Veszélyjelzés nincs kiadva csütörtökre, tehát eseménymentes napra számíthatunk. A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás