promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító viharciklon jelent meg a meteorológusok radarján, Magyarország is veszélyben van?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Ágnes nevű viharciklon óriási pusztítással tombol.

Az elmúlt napokban az átlagosnál melegebb időt tapasztalhattunk, és ez még egy kis ideig kitart. A reggeli hűvös, ködös idő a délelőtti órákban hamar elillan, és száraz, kellemesen meleg veszi át a helyét, azonban szombaton egy hidegfront érkezhet, ami miatt pár fokkal visszaesik majd a hőmérséklet, de az igazi ősz még várat magára.

A meteorológusok radarjain is megjelent már Ágnes, az a pusztító viharciklon, ami jelenleg a Brit-szigetek felett halad el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint Ágnes nem fogja elérni Magyarországot, hazánkban jelenleg egy anticiklon határozza meg az időjárást.


A jövő hét közepén aztán komolyabb változás jöhet, az időjósok fáklya-diagramján látszik, hogy szerdán már csak ilyen 18-19 fokos nappali csúcshőmérsékletre lehet számítani, de csapadék nem várható. Az OMSZ ugyanakkor hozzátette, hogy a jövő hét körül még nagy a bizonytalanság, tehát ez még bármilyen irányban változhat.

Veszélyjelzés nincs kiadva csütörtökre, tehát eseménymentes napra számíthatunk. A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás