promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége a nyugalomnak: felhőszakadás, jégeső, viharos szél teríti be az országot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdán esővel tör be a hidegfront, a meteorológusok térképen mutatták az útját.

Vége a nyugalomnak, eddig tartott a száraz, eseménytelen, meleg időjárás. Ahogy azt a meteorológusok beígérték, szerdán megérkezik a hidegfront, délután, kora este egyre több helyen kezd majd beborulni a nyugati országrészben, majd elered az eső. Az OMSZ térképen mutatta meg a frontálzóna útját, ami csütörtökön végig is fog söpörni hazánkon, és mindenhol lehet majd csapadékra számítani.

Azonban két veszélyjelzés is érvényben van szerda éjféig:

a tájékoztatás szerint északnyugat felől hidegfront érkezik, a késő délutáni óráktól eleinte az Alpokalján, a Kisalföldön, majd éjfélig a Dunántúlon máshol is (nagyobb eséllyel az északi, északnyugati felében) zivatarok várhatók. A zivatarokat leginkább felhőszakadás (>25-30 mm, lokálisan >40 mm), illetve erős, viharos széllökések (ált. >45-60, néhol >65-70 km/h), esetleg apró szemű jég (<2-3 cm) kísérheti. Éjfélig, nagyjából a Duna vonaláig jut a csapadékzóna.


(Fotók: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint fátyolfelhős, napos idő várható, majd délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott késő délután, estefelé már előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, délutántól a Kisalföldön északnyugatira fordul és néhol megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 34 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás