promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a riasztást, intenzív csapadék zúdul hazánkra, íme az országrész, ahol számíthatunk rá - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani, érdemes figyelni a meteorológusok előrejelzéseit.

Augusztus vége és szeptember legeleje találkozott ezen a héten, ez egy váltópillanat volt, mivel meteorológiai értelemben vége van a nyárnak, és már az őszt tapossuk, viszont ez a hétvége még 30 fok felett alakult, így nagyon sokan fogták magukat, és felkerekedtek talán egy utolsó nagy közös program a nyáron, vagy éppen elmentek egy nagyot csobbanni, netán a Balatonba. Ám a vasárnap már egy kicsit másabb lesz, mivel csapadék több helyen is előfordulhat Magyarországon, így érdemes figyelni a meteorológusok előrejelzéseit. Mivel egy hidegfront vonult át felettünk, és ennek hatására több helyen megnövekedett a felhőzet, így vasárnap nap közben tényleg már több helyen történhetnnek országszerte záporok és zivatarok.

Sőt, a meteorológusok, még intenzívebb csapadékgócokra is felhívják a figyelmünket az egyik országrész esetében. Ezeket pedig viharos széllökések is követhetik majd. A vasárnap második felében azonban már fokozatosan csökkenni kezd majd felettünk a felhőzet, és egyre naposabb lesz majd az idő. Miközben az északi szelet azért széllökések kísérhetik majd, a zivatarok környékén lehetnek erősebbek a széllökések.

Jelenleg több megyére is citromsárga riasztás van érvényben.

De jövő héten a front elvonultával újra megnyugszik majd az idő, így pedig a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik majd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat YouTube-videós előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy melyik országrészekben lehet majd intenzívebb csapadékra számítani a nap folyamán, hol várható melegebb is, és hol hűvösebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás