promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan változás az időjárásban, megérkezett az időjósok bejelentése a nyár utolsó napjára
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre jobb, ha mindenki felkészül.

Pár napja még az elviselhetetlen hőség miatt szenvedtek sokan, hiszen amint kiléptünk az utcára, szinte egyből mondhatni ráült a mellkasunkra a kánikula. Mindenki azt várta, hogy kicsit lejjebb menjen a hőmérséklet, és ez szerencsére el is jött, ugyanis az elmúlt napokban határozottan kellemes volt az idő, nagyjából mindenki elégedett volt – persze nem mindenki örült a néhol előforduló záporoknak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma reggel folyamatosan megszűnik a csapadék, csökkenni fog a felhőzet, délelőtt több órán keresztül napsütés várható gyenge, illetve közepesen felhős égbolt mellett. Délután leginkább északkeleten és az Alpokalján zápor, zivatar alakulhat ki, amik mentén akár erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A nappali hőmérséklet maximuma 22 és 27 fok között alakul, ez késő estére 15 és 20 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a csütörtök délutáni időjárás térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ honlapján megjelent egy 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzés is, amit zivatar, zápor, esetleges villámlás és jégeső miatt adtak ki több vármegyére is – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye érintett, így leginkább ezeken a területeken érdemes felkészülni a csapadékra, a többi vármegyében nincs kiadva figyelmeztetés a mai napra.

Itt lehet megtekinteni térképen is a veszélyjelzés miatt érintett vármegyéket:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy ma ugyan még több helyen is lehet zápor, zivatar, de váratlan változásként a hét második felében inkább visszatér egy kicsit a meleg, és ismét 30 fok fölé kúszhat a hőmérséklet, vagyis a meteorológiai nyár utolsó napja ellenére nem teljesen búcsúzott el a nyár – jövő héten pedig úgy tűnik, hogy az éjszakák is enyhülni fognak, további részletek a videóból derülnek ki:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás