promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas változás az időjárásban, rengetegen fognak örülni az időjósok bejelentésének
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre eljön az, amire már sokan vártak.

Az elmúlt napokban elviselhetetlen volt a hőség, csak úgy tombolt a kánikula, ráadásul a légmozgás sem volt túlzottan élénk, így mondhatni „szenvedés” volt, amikor valamiért ki kellett lépnünk az utcára. A nyár megmutatta augusztus végére, hogy mire képes, nem csoda, hogy tele voltak a strandok és mindenki megcélozta a Balatont egy enyhítő csobbanás reményében – ezen a hétvégén is hasonlóra kell számítani a legtöbb helyen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy ma napos idő várható, és csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lesz. Záporra, zivatarra elvileg csak a Dunántúl északi felén és az északi határ mentén van esély. A déli szél megélénkülhet napközben, de átmeneti szélerősödés is előfordulhat a zivatarok közelében.

A nappali hőmérséklet maximuma 31 és 38 fok között várható, ez estére 20 és 28 fok közé fog csökkenni az előrejelzés szerint.

Itt lehet megtekinteni a ma délutáni időjárást térképen:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ a mai napra az egész országra veszélyjelzést adott ki, ráadásul két dologra is figyelmeztetnek minket a szakértők, ugyanis zivatarral és magas középhőmérséklettel kapcsolatban is megjelent a honlapon tájékoztatás:

  • 1-es fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki zivatar, esetleges villámlás, szélerősödés és jégeső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém vármegyére.
  • 2-es fokozatú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére – a többi vármegyében 1-es fokozatú a veszélyjelzés a magas középhőmérséklet miatt.

Itt lehet megnézni térképen a magas középhőmérséklet miatt kiadott veszélyjelzést:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a következő időszakban szubtrópusi eredetű, forró levegő áramlik a térségünkbe, vagyis még egy jó ideig hőségre kell számítanunk, de ez jövő hét közepén megváltozik, ugyanis a hullámzó frontrendszer egy hidegfrontot hoz magával, ami jelen állás szerint szerda magasságában végre elhozza a várva várt enyhülést – és ezzel hamarosan a nyár is véget ér:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás