promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapadék robog hazánk felé, már látni lehet, hogy mikor fog lecsapni, melyik napon - ezen a napon jöhet a változás, részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változás jön az időjárásban, látni lehet, hogy mikor ér ide a csapadék.

Ez a hétvége a kánikula egyik utolsó pillanata Magyarországon, a híradások szerint az utolsó nagyon meleg nyári hétvége, és aztán érkezik is a változás majd. Ennek keretében pedig bizony érkezik a csapadék, záporok és zivatarok. Ráadásul jön a hidegfront is, és ezzel párhuzamosan a lehűlés is. Persze sokak már nagyon várnak arra, hogy a 30 fok feletti hőmérséklet után egy kicsit frissítő időben legyen részünk. Így pedig az időjárás-jelentéseket rendkívül sokan figyelik már napok óta, hogy mikor jöhet végre a frissítő eső, csapadék, a záporok vagy éppen a zivatarok.

De mégis mit mondanak a meteorológusok?

Hát vasárnap nem nagyon fog történni még változás az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, mint írják, csupán annyi fog történni, hogy még melegebb lesz, mint ma volt. Ám ami még ennél is érdekesebb, hogy még az is megeshet, hogy bizony még a melegrekord is megdőlhet erre a napra, hiszen 1950-ben ezen a napon 39,3 fokot mértek Csongrádban. És ez most veszélyben van. Rekkeneő, perzsel ős tikkasztó, így kezdődött az időjárás jelentés is, majd megtudtuk azt is, hogy hétfőn hullámzó frontrendszer éri el hazánkat.

Így pedig a jövő hét elején már megnő a záporok és zivatarok kialakulásának esélye, tehát jöhet csapadék már a hét elején is. Az Alföldet a hűvösebb és frissebb levegő azonban majd csak szerdán éri el, addig ott tikkasztó forróságra lehet számítani.

Hogy mégis mi vár ránk majd az alkövetkező napokban? Az OMSZ YouTube-os időjárás-jelentéséből ez is kiderül, nézzétek meg a videót, hogy jobban felkészülhessetek majd minden eshetőségre, és láthassátok azt is, hogy a ti környéketeken pontosan milyen időjárás lehet majd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás